15. 2. 2012

Mám tetování a nejsem delikvent!

Poprosila jsem jednu ze svých kamarádek, aby mi napsala článek o tetování. Jelikož si ještě stále mnoho lidí myslí, že je "kérka" pro delikventy a vyvrhele společnosti, tímto jsem chtěla všechny takto smýšlející vyvést z omylu.

Ano lidé s tetováním se dělí na dobré a špatné, stejně jako lidé bez tetování. Vždy jde, ale o člověka, nikoliv o to, co má vytetováno. Předsudky zamkněte do skříňky a nebo zakopejte hluboko pod zem. Jsou však lidé, zejména starší generace, kteří si myslí, že tetovaný člověk nemá možnost úspěšné kariéry.

Ruku na srdce, ačkoliv je pravda, že stále jsou povolání a pozice, kde se prostě nehodí mít potetovaný obličej, tak dnes už se za kérky z práce nevyhazuje. Víte, kolik doktorů, právníků, podnikatelů či učitelek má pod oděvem nějaký ten obrázek? Jedno staré moudro říká, že šaty dělají člověka, za to dám ruku do ohně. Protože jestliže jako paní účetní máte padnoucí kostýmek, slušivý účes a vzorné a příkladné chování, vaše okolí nezajímá, jestli máte pod blůzkou na zádech kérku, nebo ji dokonce schováváte pod kalhotkami. To nikdo nevidí, nikoho to nezajímá. Horší by přeci byla paní účetní, která by smrděla a její oděv by byl děravý a špinavý a o počtech sama nic nevěděla.

Znovu ruku na srdce, do firmy se vám bude hlásit právník se špičkovým vzděláním, dobrým doporučením a skvělými schopnostmi, který se umí skvěle prezentovat a výborně dovede komunikovat, ale bude mít na rameni tetování, pod košilí neviditelné. Druhý uchazeč bude právník bez tetování, který bude mít nižší kvality a bude se zdráhat, jeho komunikační schopnosti nebudou takové, aby byl sebejistý. Koho si vyberete? Prezentace je důležitá, ale jdu-li si pro práci, neprezentuji své tetování, ale sebe a to, co umím a co znám. Tetování kariéru nebrzdí, brzdí si ji jen člověk sám. Tetování vám kariéru nezničí, pokud nad tetováním přemýšlíte ve spojitosti právě s kariérou. Pokud umíte myslet dopředu, umíte si zajistit i způsob vizáže tak, aby vám to tu kariéru nevzalo. Já mám kariéru namířenou do uměleckého světa, nuže já si budu jako omalovánka.

Stejně tak považuji za omyl větu, že se mužům tetované ženy nelíbí, to je jako napsat, že mužům se nelíbí blondýny. Tady jde o vkus. Postavíme-li před muže tetovanou ženu, některým se zatají dech a bude se jim líbit, některým nikoliv. Tak to ale bude, i pokud před ně postavím tlustou, hubenou, zrzavou, krátkovlasou, prostě jakoukoliv ženu. Záleží vždy a jen na muži.

Většina soudných lidí si tetování nedá, toť také jeden mnoha výroků. Ano i ne. Je soudnost a soudnost. Zde bych s větou souhlasila jen v případě, že by věta zněla, že většina soudných lidí si nedá přihlouplé a nesmyslné tetování. Protože rovnice tetovaný, rovná se nesoudný prostě nefunguje.


Tohle je má kamarádka Nikol, je potetovaná skoro od hlavy až k patě, ale je stejná jako každá jiná holka, jako každá jiná kamarádka. Příště se dozvíte o tom, kdo měl tetování a neřekli byste to do něj ...

Žádné komentáře:

Okomentovat