5. 3. 2012

Krása a úspěch panují na internetu!!!

Někteří z vás mohli v minulém týdnu zaregistrovat, že v ČR se objevila nová business sociální síť. Určitě je vám známý LinkedIn a tohle je něco podobného, ale v české verzi. Dovolte mi, aby vám má krásná kamarádka a zároveň členka vedení, představila portál ČESBYZ.


Mé jméno je Michaela Radová a chtěla bych vám v krátkosti představit novou sociální síť česbyz.cz.

Na této síti tedy rozhodně nenajdete statusy o tom, kdo co zrovna snědl ani fotky z mejdanů, výletů a podobně. Jedná se tedy o komunikační síť pro byznys a kariéru, která zároveň slouží k rychlejšímu získávání kvalitních kontaktních dat pro případy, že hledáte přímého obchodního partnera, dodavatele či potenciálního zákazníka.

ČESBYZ je platforma postavená na komunikaci ekonomicky aktivního obyvatelstva, které dává přednost vyšší kvalitě informací, před kvantitou podnětů ze soukromého života, jak to známe z běžných sociálních sítí. Není tedy klasickou sociální sítí.



Někteří se mylně domnívají, že se jedná pouze o databanku firem s hezkým českým názvem ČESBYZ. Není to však úplně pravda. ČESBYZ je velmi interaktivní, v rámci členství je vám umožněno vstupovat to různých diskusních skupin, kde se probírají témata, která by vás i ostatní členy mohla zajímat.
Dalším důležitým plus, při hledání kontaktů na této síti je, že se vždy dostanete k přímému kontaktu poskytovatele vámi požadované služby nebo výrobku. Členové ČESBYZu tedy nejsou nikdy odkazováni na bezejmenné osoby či emaily tvaru info@firma.cz, jak to známe třeba z databanky firem na serveru Seznam.
Svým členům ČESBYZ nabízí ve spolupráci s obchodními partnery různorodý slevový program. Obchodní partneři za možnost nabídnutí slevy cílové skupině platí formou poplatků za inzerci.


Prvky portálu ČESBYZ

1. Moje síť
Správa a vyhledávání kontaktů, správa vlastního profilu, obsluha funkce „Hledám“ a „Nabízím“, funkce „Sdělení pro mé kontakty“, manažer pošty

2. Skupiny
Správa vlastních skupin a skupin, kterých je uživatel členem, vyhledávání skupin, diskusní fóra v jednotlivých skupinách zaměřená tematicky či regionálně.

3. Společenské akce
Tento prvek umožňuje účast či organizaci společenských akcí typu semináře, obchodní meetingy, prezentační akce apod., a to jak v rámci diskusních skupin, firem, tak pro jednotlivce.

4. Firmy
Záložka pro prezentaci a správu vlastních firemních profilů a možnost přehledu o novinkách v označených obchodních společnostech. Firmy mají možnost vytvořit si zde firemní prezentaci, přiřadit do firmy ty členy ČESBYZu, kteří jsou jejich zaměstnanci a vkládat do svých prezentací nabídky práce. Ty jsou pak podle typu členství navázány na vyhledávací funkce v záložce kariéra.

5. Kariéra
Umožňuje uživatelům sítě hledajícím práci, najít si místo podle představ a požadavků a naopak dává zaměstnavatelům možnost najít si potenciální profil kandidáta na pracovní místo v profesionálním prostředí.

Žádné komentáře:

Okomentovat