11. 3. 2012

Žánroví Andělé létali nad Prahou!

Všude se mluví o předávání cen Anděl, ale úplně se zapomíná na jejich malé brášky Anděly žánrové. Reportáž právě z těchto Andělů vám přináší má krásná kamarádka Barunka Svrčinová, která je mimochodem slečnou jednoho z účinkujících právě na předávání žánrových cen Anděl.

V pátek 2. března proběhlo v Paláci Akropolis předávání žánrových cen Anděl. Stejně jako v minulých ročnících moderoval celý večer hudební publicista Jaroslav Špulák. Kromě klasické sošky andělů si každý člen kapely odnesl ještě malého andílka, což byla letos novinka.
Ceremoniál zahájila svým vystoupením cirkus-punková kapela Curlies (na rozhovor s kapelou se můžete v brzké době těšit), která netradičními tóny skotských dud také celý večer doprovázela. Curlies si spolu s kapelou Colorblinds zahráli také na afterparty této akce, kde panovala neobyčejně uvolněná atmosféra.

Marek Bláha, CURLIES

Hudební odborníci obdařili dvěma cenami kapelu Floex, jejichž album Zorya zvítězilo v kategoriích elektronická hudba a alternativní scéna. V žánru folk & country mnohé překvapilo vítězství kapely Druhá tráva, která žánrovou sošku doslova vyfoukla albu Racek Tomáše Kluse. Tomáš si ale přišel na své při předávání hudebních cen Anděl, odkud si odnesl tři sošky.

Sošky Andělů

Žánrové ocenění si zasloužila také kapela Vertigo za album Metamorphosis v kategorii jazz & blues. V kategorii hip-hop uspělo album V barvách skupiny Prago Union. Další ceny si odnesly kapely Heiden (hard & heavy), Coco Jammin Production (ska & reggae) a Zuzana Lapčíková Kvintet (Word music). Záznam z tohoto ceremoniálu byl odvysílán 10. 3. v rámci pořadu Musicblok, který můžete shlédnout v archivu České televize.

Hudební publicista Jaroslav Špulák, moderátor večera

Žádné komentáře:

Okomentovat